Workshops over bio-based bouwen, circulaire bedrijfskleding en afval scheiden in het onderwijs

Week van de circulaire economie 2024

Tijdens de Week van de Circulaire Economie (11 tot en met 16 maart) organiseren wij in samenwerking met Gemeente Alkmaar workshops over bio-based & circulair bouwen, circulaire bedrijfskleding en afval scheiden in het onderwijs. Doe gratis mee!

Ontdek het programma

De workshops

Elke workshop bestaat uit:

  • Inspirerende praktijkvoorbeelden van bedrijven die al circulaire stappen zetten.
  • Belangrijke wet- en regelgeving over het recyclen van afval tot grondstof.
  • Een interactieve sessie waarin we met elkaar in gesprek gaan over de circulaire mogelijkheden in jouw organisatie.

“Het doel van de workshops is om de deelnemers te helpen ontdekken welke circulaire stappen zij nu al kunnen zetten. Vaak is er meer mogelijk dan men denkt en uiteraard helpen wij hen daar graag bij,” vertelt Coraline Noordzij, projectmanager GP Groot inzameling en recycling. “Een circulaire economie bereiken we niet alleen. Daarom gaan we samen aan de slag. Aan het einde van elke workshop heeft iedere deelnemer concrete ideeën om de eerste of volgende circulaire stappen te zetten.”

Laten we er iets moois van maken!

Circulaire economie

In een circulaire economie wordt afval altijd hergebruikt of gerecycled tot grondstof voor nieuwe producten. Hiermee voorkomen we uitputting van de aarde.  Het bereiken van een circulaire economie is één van de belangrijkste pijlers binnen GP Groot. Gemeente Alkmaar heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn.

Daarom slaan GP Groot en gemeente Alkmaar de handen ineen om deze workshops te organiseren. Door onze kennis te delen en ons netwerk te verbinden, helpen wij organisaties duurzaam en circulair te ondernemen.

Zet ook jouw eerste of volgende circulaire stap. Wij helpen je op weg!