Duurzame energieoplossingen gebruiken
Zonnepark Boekelermeer

In 2018 is hebben we op het terrein van GP Groot inzameling en recycling Zonnepark Boekelermeer geopend, met 8.076 zonnepanelen die samen 2,4 MW energie opwekken. Er staan ook 2 windmolens die samen 10 MW energie opwekken. Het gehele park is goed voor de levering van energie aan zo’n 4.000 huishoudens.

Deze energieopbrengst is ruim voldoende voor de energiebehoefte van onze eigen recycle-activiteiten. GP Groot in Alkmaar is daarmee een van de meest duurzame recycling-locaties van Nederland.

Synthetische dieselbrandstof HVO

Een groot deel van onze eigen voertuigen rijdt op HVO20, een mix van normale diesel met HVO.

HVO wordt geproduceerd uit afval en restmateriaal van plantaardige oliën en vetten zoals afvalvet uit de voedselindustrie en residuen uit de productie van plantaardige olie en gebruikt frituurvet.

HVO verlaagt de CO2-uitstoot tot wel 90% en zorgt voor een grote verbetering van de (binnenstedelijke) luchtkwaliteit. Hoe dit komt? De hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij het verbranden van HVO is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die opgeslagen was in de plantaardige vetten die als grondstof voor de HVO zijn gebruikt.

Direct contact

Wilt u meer weten over duurzamere energie?

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 01 00

Container huren Direct contact