Komende twee seizoenen draagt Michel Butter tijdens zijn mountainbiketochten en strandraces het tenue van GP Groot. “Dat Michel onze kleuren draagt is iets waar wij trots op zijn. De transformatie die hij nu doormaakt in zijn sportieve carrière is een indrukwekkende en dat hij voor ons kiest in juist deze tijd waarderen wij zeer,” vertelt Wim Horeman, directeur GP Groot inzameling. Na zijn succesvolle marathon carrière maakte Michel de overstap naar de fiets.

“In september 2020 ben ik gestopt met het lopen van marathons en via vrienden gestart met fietsen. Dit bleek een goede keus. Ik werd weer fitter en nu doe ik regelmatig voor de fun mee met hardloop- en fietswedstrijden. Hardloper ben ik in hart en nieren, maar aan fietsen ben ik inmiddels ook aardig verslingerd,” lacht Michel. “Actief sporten en tijd hebben voor een maatschappelijke carrière is voor mij de ideale combinatie. Dat ik komende twee seizoenen het tenue van GP Groot mag dragen, geeft me weer een extra uitdaging om ervoor te gaan.”

Vanaf januari 2023 is GP Groot titelsponsor van de strandrace GP Groot Egmond-Pier-Egmond en ook daar staat Michel aan de start. Horeman: “Prachtig natuurlijk, dat een voormalig topmarathonloper als Michel in ons tenue rijdt als wij ook nog eens titelsponsor zijn. Zijn omschakeling van hardloper naar fietser vraagt om een andere aanpak. Iets waar wij als bedrijf ook bekend mee zijn. Iedereen kent GP Groot als afvalinzamelaar, maar onze dienstverlening gaat verder. Wij recyclen schone afvalstromen tot nieuwe grondstoffen en dragen bij aan duurzame mobiliteitsoplossingen met NXT Mobility. Voor nu wensen wij Michel natuurlijk heel veel succes bij zijn wedstrijden!”

 

De GP Groot Egmond-Pier-Egmond is op zaterdag 7 januari 2023 en is de eerste van in totaal drie strandraces onder het hoofdsponsorschap van GP Groot. Lees hier het complete persbericht over de samenwerking met Le Champion.

 

Op de foto v.l.n.r.: Michel Butter en Wim Horeman.