Vanaf 2023 is GP Groot de titelsponsor van de epische MTB strandrace Egmond-Pier-Egmond. Sportorganisatie Le Champion en GP Groot hebben een overeenkomst van drie jaar getekend en zetten hiermee een kroon op hun jarenlange samenwerking. Zaterdag 7 januari doen ongeveer 4.000 fietsfanaten mee aan dé strandrace van het jaar waarin 38 km over het prachtige maar vaak zware parcours over het Noordzeestrand wordt afgelegd.

GP Groot is van plan om van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond een zo duurzaam mogelijk sportevenement te maken. René Wit, Senior Eventmanager van Le Champion: “De doelstellingen van GP Groot en Le Champion sluiten naadloos op elkaar aan. We hebben beide duurzaamheid hoog in het vaandel staan, dus dit is een mooie match. Door GP Groot kan het evenement nog verder groeien. Qua duurzaamheid streven we naar het verder reduceren van afval en afval scheiden aan de bron. Zo kan GP Groot schone stromen inzamelen en dit verwerken tot circulaire grondstoffen. Daarnaast kiezen we zoveel mogelijk voor duurzame producten, materialen en voorzieningen. GP Groot is al jarenlang de afvalmanagementpartner bij al onze evenementen. Dat de geoliede samenwerking nu wordt bezegeld met de titelsponsoring is een prachtige ontwikkeling.”

Trotse titelsponsor

Wim Horeman, directeur van GP Groot inzameling: “Wij zijn trots dat we na jarenlange sponsoring van de Egmond-Pier-Egmond vanaf 2023 de titelsponsor zijn van deze indrukwekkende race. Sport en beweging zijn een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. We stimuleren dit actief onder onze medewerkers, onder andere door het aanbieden van diverse sportactiviteiten en natuurlijk ook door de jarenlange deelname van onze businessteams aan de Egmond-Pier-Egmond en andere grote sportevenementen. Dat we nu titelsponsor zijn geworden van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond is de kroon op onze samenwerking met Le Champion en versterkt bovendien onze wens om het evenement verder te verduurzamen. Samen gaan we de komende tijd onze ambitie omzetten in concrete acties om van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond een zo duurzaam mogelijk sportevenement te maken.”

GP Groot

In Noord-West Nederland (her)kent bijna iedereen GP Groot. Dat is ook niet zo gek, de voertuigen en containers van GP Groot zijn een vast onderdeel van het straatbeeld. Het in 1917 opgerichte familiebedrijf is uitgegroeid tot een bedrijvenfamilie met meer dan 1.100 medewerkers en is actief in vier marktsegmenten: afvalinzameling, recycling, brandstoffen en oliehandel en advies en infrarealisatie. De activiteiten van de GP Groot groep lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: het mede mogelijk maken van een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.

Editie 2023

In 2023 vindt GP Groot Egmond-Pier-Egmond plaats op zaterdag 7 januari. Inschrijven is vanaf 15 augustus mogelijk via www.gpgrootegmondpieregmond.nl

GP Groot titelsponsor MTB race EPE

Op de foto van links naar rechts: Wim Horeman en Ewald Bakker van GP Groot. René Wit, Jacco Heijblok en Hans Bregman van Le Champion. 

GP Groot EPE logo