In verband met de van het containerschip los geslagen en aangespoelde zeecontainers heeft NNRD meteen actie ondernomen. Het bedrijf heeft afgelopen donderdagmiddag belangeloos containers geplaatst langs de dijk bij Moddergat, provincie Friesland. De containers zijn bedoeld voor al het afval dat aangespoeld op de Waddenkust.

Vele vrijwilligers zijn in de ochtend al begonnen om de aangespoelde spullen en afval op de dijken weer op te ruimen. Er was vooral veel piepschuim te vinden. Alles werd in vuilniszakken gedaan die vervolgens op grote bulten langs de dijk werden gegooid. NNRD plaatste vier containers en ruimde meteen een aantal van de afvalbulten op. Als er meer containers nodig zijn, komt het bedrijf ze graag brengen. NNRD sponsort het plaatsen van de containers en het verwerken van het afval.

Behalve de containers hadden de medewerkers van NNRD ook koffie en koeken meegenomen voor de opruimers die hier trek in hadden. Want ook de opruimers steken belangeloos de handen uit de mouwen!

NNRD is een dochteronderneming van GP Groot inzameling en recycling.