Vanaf april is GP Groot gestart met het inzamelen van bedrijfsmatig-PMD om zo de verspilling van grondstoffen te beperken.

Plastic verpakkingen, metalen blikjes en drankkartons (PMD) vormen een groot gedeelte van het restafval. Door middel van nieuwe technieken wordt PMD beter herkent in het recyclingproces zodat dit hergebruikt kan worden. Voor gemeenten en particulieren is dit al goed geregeld met een subsidieproject, maar helaas geldt dit niet voor bedrijven.

Toch starten wij met het apart inzamelen van PMD om meer grondstoffen uit het afval te halen. Een groot gedeelte van PMD wordt nog op de traditionele manier verwerkt. Vanaf heden vindt er bij ons een beperkte sorteringsslag plaats waarbij we droge- en sorteerbare materialen uit de PMD stroom halen. Met deze ontwikkeling proberen we naar een circulaire economie te gaan waarbij de verspilling van grondstoffen wordt beperkt.

Voordelen

  • Gelijk gedrag voor werknemers thuis en op werk.
  • De sorteertechniek zal zich snel verbeteren, dus waarom niet nu inschakelen?
  • Bijdragen aan duurzaam ondernemen
  • Overheidsdoelstelling is dat in 2025 95% van het afval recyclebaar is. Deze stap naar afval scheiden is daarom onvermijdelijk, want grondstoffen weggooien is zonde.

Bekijk hier wat wel en niet in de PMD container mag.

Vraag online makkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan via: www.gpgroot.nl/webshop/webshop-PMD