BODEGRAVEN – Op bedrijventerrein Broekvelden/Groote Weetering is het nieuwe NXT-tankstation NXT Bodegraven geopend. Het door GP Groot ontwikkelde NXT brandstoffen- en energieconcept is hét tankconcept voor minder milieubelastende mobiliteit. Het heeft tot doel de verkrijgbaarheid van alternatieve brandstoffen te vergroten. Het nieuwe, futuristisch ogende station is gevestigd aan de Terrassonsingel direct naast de Vakgarage Bodegraven. Medio oktober wordt het tankstation feestelijk geopend waarbij klanten onder meer kans maken op een gratis tankbeurt.

NXT Bodegraven is naast de NXT tankstations in Alkmaar, Westzaan en Dronten het vierde NXT-tankstation in Nederland. Op basis van de beschikbare ruimte op het terrein, waarbij rekening gehouden moest worden met de in- en uitritten van het garagebedrijf en de bestaande wasboxen, is er binnen het modulaire NXT-concept gekozen voor de compacte NXT-Solo met één luifel. Net zoals alle andere NXT-locaties heeft NXT Bodegraven een duurzaam karakter. Dit komt onder andere tot uiting door de zonnepanelen op het dak van de luifel en de verkoop van groene stroom voor elektrisch rijden. NXT Bodegraven is gemakkelijk te bereiken via de doorgaande weg tussen de bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering. Automobilisten kunnen bij NXT Bodegraven terecht voor Euro 95, Euro 98, diesel en het opladen van elektrische voertuigen. De locatie is voorzien van een 22 kW laadpunt voor elektrische auto’s. 

Zakelijk tanken met de GP Groot tankpas 

Zakelijke rijders kunnen bij NXT Bodegraven veilig, gemakkelijk en voordelig tanken met de GP Groot-tankpas. Met deze tankpas kan op meer dan 300 locaties in Nederland worden getankt. De bijbehorende gratis GP Groot tanklocatie-app navigeert de gebruiker gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde locatie. Naast de eigen tankpas van GP Groot worden op NXT Bodegraven onder meer de volgende tankpassen geaccepteerd: Go Tankpas, Routex en Argos.