Het scheiden van afval is een belangrijke eerste stap richting de circulaire economie. Om bedrijven hierbij te helpen lanceert Bonton vandaag: de Bonton Circubin. Deze nieuwe afvalmodule biedt ook in kleine werkomgevingen de mogelijkheid om eenvoudig GFT, papier, bekers, plastic en restafval te scheiden. De Bonton is een mooi voorbeeld van wat het scheiden van afval oplevert. De afvalbak is gemaakt met gerecycled plastic uit PMD-afval en daardoor 100% circulair en recyclebaar. Hiermee onderscheidt de Bonton zich van andere afvalmodules.

100% Dutch design
De Bonton Circubin is ontworpen door de Nederlandse top-ontwerper Rinke van Remortel, bekend van zijn prijswinnende Dopper ontwerp. Bij de ontwikkeling van de nieuwe afval scheidingsmodule moesten circulariteit, gebruiksvriendelijkheid en design samenkomen in één ontwerp. De Bonton Circubin heeft de mogelijkheid om twee binnenbakken in de module te plaatsen waardoor het scheiden van afvalstromen al met één module mogelijk is. Daarnaast is de afvalbak eenvoudig met meerdere modules te koppelen. Dit geeft gebruikers de optie om naar eigen inzicht een afvalscheidingsstation te creëren. Een echte eyecatcher op de werkvloer!

Afvalscheiden in kleinere werkomgevingen
“Met het eerste model van Bonton, de Original, was het al mogelijk om in grotere volumes afval te scheiden. Met ons nieuwe model, de Bonton Circubin, bieden we nu ook voor kleinere werkplekken de mogelijkheid om een eerste stap naar afvalscheiding te zetten en zo bij te dragen aan de circulaire economie”, aldus Nino van Kalsbeek projectmanager bij Bonton.

Bonton Circubin voor thuis
De Bonton Circubin is ook geschikt voor gebruik in huis. Omdat er in de afvalbak twee binnenbakken geplaatst kunnen worden, is het mogelijk om met één compacte module twee afvalstromen te scheiden. Dit bespaart ruimte. Gecombineerd met het circulaire karakter en het stijlvolle Dutch Design is de afvalbak zeer geschikt voor thuisgebruik. De Bonton Circubin wordt in de loop van het jaar via diverse verkoopkanalen beschikbaar voor consumenten.

Op weg naar de circulaire economie

Bonton is een initiatief van GP Groot. GP Groot streeft ernaar al het ingezamelde afval opnieuw te gebruiken of recyclen. 100% circulair. Zo hoeven geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt en wordt er veel minder CO2 uitgestoten. Om afval zo goed mogelijk te hergebruiken of recyclen, moeten de verschillende stromen zoveel en goed mogelijk gescheiden worden ingezameld. Met de modules van Bonton kan dat niet alleen efficiënt, maar ook nog eens heel mooi en duurzaam.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze website: www.bonton.nl