Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Op deze dag worden er door particulieren opruimacties georganiseerd om het probleem van zwerfvuil aan te pakken. Over de hele wereld komen mensen bij elkaar om de wereld een stukje schoner te maken. Benieuwd wat jij kunt betekenen?

61% plastic afval
Jij kunt helpen om het zwerfvuil in te zamelen. Dat is namelijk hard nodig! Van al het afval dat verzameld wordt, is maar liefst 61% plastic afval. Wist je dat plastic dat in de natuur terecht komt, daar tot wel 20 jaar blijft liggen en vaak zelfs helemaal niet verdwijnt? Het komt als microplastics in de oceaan terecht en is daardoor sterk vervuilend. En dat terwijl er van gerecycled plastic ontzettend mooie producten gemaakt kunnen worden!

Een mooi initiatief om een nieuw leven aan gerecycled plastic te geven is Zsilt. Een strandmerk dat van gerecycled huishoudelijk Nederlands plastic afval duurzaam strandspeelgoed maakt. IJzersterk en gemaakt op Nederlandse bodem. Zsilt sluit de plastic keten en laat zien dat van gerecycled plastic nieuwe, hoogwaardige producten gemaakt kunnen worden.

Maak kans op één van de 10 Zsilt strandsetjes!
GP Groot stelt, namens Circulairinbedrijf.nl, 10 x een set Zsilt duurzaam strandspeelgoed beschikbaar om weg te geven aan degene die de leukste ‘World Cleanup Day’ foto instuurt. Laat bijvoorbeeld zien hoeveel je opgeruimd hebt, of wat het gekste item is dat je gevonden hebt. Laat je foto achter in de reacties op onze facebookpagina @circulairinbedrijf en doe mee!

Meedoen kan tot zaterdag 3 oktober 2020.