Na twee gemiste edities vanwege corona was 23 april het Bloemencorso Bollenstreek weer terug. Op de 42 kilometer lange route tussen Noordwijk en Haarlem reden dit jaar 55 wagens, waaronder de kleurrijke tankwagen vol met bloemen van GP Groot energie. GP Groot energie sponsorde Neste MY Renewable Diesel voor alle wagens die meededen aan de 75ste editie van Bloemencorso Bollenstreek. Neste MY Renewable Diesel is een 100 procent Hydrotreated Vegetabel Oil (HVO). Dankzij deze brandstof verminderde de CO2e-uitstoot van de corsokaravaan tot wel 90 procent vergeleken met fossiele diesel. Daarmee werd het evenement meteen een van de meest schone en duurzame lentefeesten van Nederland.

Met een staalblauwe hemel en een fel lentezonnetje waren de omstandigheden om de kleurenpracht te bewonderen ideaal. Het bloemencorso in de Bollenstreek heeft naar verwachting meer dan een miljoen mensen langs de route mogen ontvangen. Bij het vertrek van het bloemencorso op de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk stond het publiek al rijen dik. Het bloemencorso is het visitekaartje van de bollenboeren, maar het werk van vrijwilligers. Ze verwerkten de afgelopen weken zo’n anderhalf miljoen hyacinten, tulpen en narcissen op de wagens.

Schoon bloemencorso
De Vree is blij dat GP Groot met hun sponsoring een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verduurzaming van het bloemencorso. Immers, een evenement waar groei en bloei centraal staan, moet in deze tijden het goede voorbeeld zijn. Het was een uitgelezen kans om aan een groot publiek te laten zien dat we voorop lopen in de energietransitie. Dat is naast circulariteit een van de pijlers waarop onze bedrijfsvoering is gebaseerd. We helpen onze klanten om de overstap naar duurzame brandstoffen te maken, zoals HVO, LNG en straks bij ons NXT-tankstation in Alkmaar zelfs waterstof. Laten we hopen dat we op deze manier nog meer stappen kunnen maken naar een CO2-neutrale economie.’’

Bekijk de prachtige terugblik van het bloemencorso in de Bollenstreek