NXT 50five succesvol in aanbesteding voor uitrol publieke snelladers in MRA-E Regio

PERSBERICHT

‘s-Hertogenbosch – NXT 50five, de joint venture tussen dochteronderneming NXT Mobility en 50five, heeft met succes deelgenomen aan de aanbesteding van MRA-Elektrisch voor de plaatsing en exploitatie van publieke snelladers in de regio Noordwest-Nederland. De gunning markeert een significante stap voorwaarts in NXT 50five’s realisatie van een landelijk dekkend snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen.

MRA-Elektrisch waarin de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samenwerken om het elektrisch vervoer in de regio te stimuleren, organiseerde onlangs een Europese aanbesteding voor publieke snelladers. In de aanbesteding gaat het om de plaatsing, het beheer en de exploitatie van publieke snelladers op zo’n 600 locaties. Het is voor het eerst dat gemeenten in Nederland een gezamenlijke aanbesteding voor snelladers organiseren. Meer dan driekwart van de 74 gemeenten in de regio Noordwest doet mee.

Een innovatieve oplossing voor netcongestiegebieden

Een groot deel van het MRA-E gebied heeft te maken met netcongestie problemen. Met de toenemende vraag naar elektrische voertuigen en de daarbij behorende laadinfrastructuur, heeft NXT 50five een innovatieve oplossing geïntroduceerd om de uitdagingen van netcongestie aan te pakken. De ultrasnellaadsystemen van ADS-TEC, uitgerust met bufferaccu’s, maken het mogelijk om met een beperkte netaansluiting toch hoge laadsnelheden te bieden.

Erik Metselaar, directeur van NXT Mobility, licht toe: “Deze technologie stelt ons in staat om voorop te lopen in de transitie naar duurzame mobiliteit, zelfs in gebieden waar het elektriciteitsnet dat niet toelaat. Het is een gamechanger voor de uitrol van ons netwerk en voor de toekomst van elektrisch rijden in Nederland.”

Flexibele tarieven voor de eindgebruiker

NXT 50five introduceert ook een variabel snellaadtarief, waarmee klanten kunnen profiteren van de fluctuerende energieprijzen. Dit innovatieve tariefmodel is ontworpen om de kosten voor de eindgebruiker te verlagen en het gebruik van groene energie te stimuleren.

Manfred Klumpenaar, CEO van 50five, benadrukt: “Door een variabel tarief aan te bieden, geven we onze toekomstige klanten flexibiliteit, waardoor we bijdragen aan een slimmer energieverbruik. Dit is een stap voorwaarts in onze missie om elektrisch rijden toegankelijker en betaalbaarder te maken en een bijdrage te leveren aan het reduceren van netcongestie.”

Krachtige samenwerking

De samenwerking tussen NXT Mobility en 50five heeft geleid tot een krachtige combinatie van expertise en innovatie. NXT 50five is naast Shell en TotalEnergies één van de drie partijen waaraan de concessie is gegund,

Manfred Klumpenaar: “De toewijzing van de aanbesteding door MRA-Elektrisch aan NXT 50five onderstreept de synergie van de joint venture. Het is een bewijs van onze gezamenlijke visie en inzet voor een groenere toekomst. We zijn verheugd om samen met NXT Mobility de uitdagingen van netcongestie aan te gaan en innovatieve oplossingen te bieden zoals de ultrasnellaadsystemen van ADS-TEC.”

Erik Metselaar vervolgt: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons en bevestigt dat onze aanpak om duurzame mobiliteit in de regio te bevorderen werkt. Samen met 50five zijn we vastbesloten om een robuust en efficiënt snellaadnetwerk te bouwen dat voldoet aan de behoeften van zowel personen- als vrachtverkeer.”

Met de toekenning van de aanbesteding is het team van NXT 50five klaar om met volle kracht vooruit te gaan. “We zijn enthousiast en vol energie om aan dit project te beginnen,” zegt Boyd Schooneman, die samen met Boudewijn Boeve het project vorm heeft gegeven. “Het team is klaar om de uitdaging aan te gaan en een toekomstbestendig snellaadnetwerk te realiseren dat een impuls zal geven aan de elektrische mobiliteit in Noordwest-Nederland.”

Meer weten? Neem contact op met:

Over NXT 50five

NXT 50five is een samenwerking tussen NXT Mobility en 50five, gericht op het ontwikkelen van een openbaar snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen. Met een focus op het realiseren van snellaadlocaties in netcongestiegebieden en het leveren van laaddiensten aan zowel personen- als vrachtverkeer, streeft NXT 50five ernaar om de transitie naar elektrisch rijden in Nederland te versnellen.

www.nxt50five.nl

Over 50five

50five is een van de grootste aanbieders van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) in België, Duitsland, Nederland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Het full service e-mobilitybedrijf adviseert over innovatieve laadoplossingen die bijdragen aan een CO2-neutrale toekomst. Dit doet ze voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het in 2016 opgerichte 50five is een innovatieve organisatie waarin energie en mobiliteit elkaar ontmoeten. Aandeelhouders van 50five zijn ENGIE SA en de Global Transportation Group van J.P. Morgan Asset Management.

www.50five.com

Over NXT Mobility

Klimaatverandering, de stikstofproblematiek en zorgen over de luchtkwaliteit maken het steeds duidelijker dat we onze manier van leven en zakendoen moeten veranderen. NXT Mobility is hét totaalconcept voor duurzame mobiliteit. NXT biedt laadoplossingen voor elektrische voertuigen, minder milieu- en klimaatbelastende brandstoffen en exploiteert NXT Energy Hubs, de tankstations van de toekomst. NXT Mobility is onderdeel van de GP Groot groep.

www.nxtmobility.nl