Vrijdag 2 oktober schreven we een stukje over de GP Groot Marktplaats, waar tweedehands producten een nieuw leven krijgen. Naar aanleiding daarvan heeft Cees Winter een ontzettend leuk stukje geschreven over onze Marktplaats in de Facebookgroep ‘Je bent Limmer als..’. Hierin maakt hij een parallel tussen de plek waar hij vroeger met zijn vader zocht naar goede tweedehands spullen en de GP Groot Marktplaats. Een klein stukje uit het bericht:

“In de jaren zeventig kwam ik regelmatig met mijn vader bij hem op de werf aan de Bogerdlaan. Lekker struinen tussen stenen, deuren, balken en kozijnen. Met twee dakpannen onder onze armen lopen we bij hem het kantoortje binnen. Jan oogt als een Amerikaanse filmacteur. Zijn stoere kop, zijn lach, zijn pikzwarte vetkuif, zijn colbert, zijn dikke Mercedes en zijn Herdershond die trouw onder zijn bureau de wacht houdt.

GP Groot Sloopwerken en Saneringen gaat producten aanbieden die vrijkomen bij het circulair slopen van een pand. Jan de sloper moest eens weten.. Straks kunnen vaders met hun zoontje weer lekker struinen tussen alle tweedehands spullen. Met twee dakpannen lopen papa en zijn zoontje bij haar het kantoortje binnen. Jincey van GP Groot oogt als een Hollywoodster. Haar prachtige gezicht, haar betoverende lach, haar blonde krullen en haar chihuahua die trouw onder haar bureau de wacht houdt. Met haar lange vingers en mooi gelakte nagels tikt Jincey razendsnel de rekening inclusief BTW op haar toetsenbord. ‘Doe maar twee kwartjes en ik hoop dat ze de volgende storm overleven.’, zegt zij met een knipoog.”

Cees Winter bij GP Groot

Na dit leuke bericht hebben wij Cees uitgenodigd om bij ons door de tweedehands spullen te struinen. Cees reageerde meteen enthousiast en wilde graag op locatie langskomen. Op die manier kon hij meteen zijn jeugdherinnering ophalen door te struinen door de tweedehands spullen.

Op de vraag hoe Cees erop komt om dit stukje te schrijven, antwoordt hij: “Voor mij is dit een dierbare jeugdherinnering. Vroeger ging ik met mijn vader op pad en nu kunnen kleine kinderen weer met hun vader op pad. Ik vind het geweldig dat GP Groot tweedehands spullen op deze manier een tweede leven geeft.”

Nadat we door de spullen heen gelopen zijn en een leuke foto gemaakt hebben, geeft Cees mij de eerste editie van het boek ‘Je bent Limmer als..’. Elk jaar schrijft Cees een boek met anekdotes over Limmenezen, die soms tot wel jaren terug gaan. Het stukje over de Marktplaats van GP Groot komt in zijn 2e editie, die in november uitkomt. Een hele eer wat ons betreft!

De 2e editie van Cees’ boek is nu te bestellen, kijk daarvoor op www.welwinkel.nl. Wil je meer te weten komen over GP Groot Marktplaats? Kijk dan hier ➡️ https://bit.ly/2GRTTNV.