LAP3: Sinds maart 2021
gelden nieuwe regels voor
afval scheiden.
Wij helpen u
op weg!

U bent verplicht afval te scheiden
afhankelijk van uw bedrijfsgrootte
De oppervlakte van uw bedrijf en de hoeveelheid afval die u wekelijks produceert, bepalen wat u moet scheiden.
Bekijk de impact
voor uw bedrijf
Heeft u uw afvalbeleid op orde? In een paar stappen laten wij zien wat u moet veranderen aan uw afvalbeleid.
Achtergrond
Wat is het Landelijke Afvalbeheer Plan (LAP3) eigenlijk?

De Nederlandse overheid heeft in 2017 een landelijk beleidsplan geschreven. In het plan staat het Nederlandse beleid voor afvalstromen uitgewerkt. In dit zogeheten ‘landelijke Afvalbeheer Plan’ (LAP3) staat het Nederlandse beleid voor afvalstromen uitgewerkt. In het plan van Rijkswaterstaat zijn beleidsdoelstellingen en wet- en regelgeving opgenomen, welke aansluiten op de ontwikkelingen rondom afvalverwerking in de EU. Sinds 2 maart zijn de regels rond LAP3 aangescherpt en gelden tot 2023.

Dit zijn de regels

Is dit van toepassing op uw bedrijf?
Wat zijn de regels?

In de nieuwe regelgeving worden al u afvalstromen bij elkaar opgeteld. Zo wordt plastic afval bij uw papier en karton en uw restafval opgeteld. Deze rekensom bepaalt uw totaal afval in liters. Heeft u een bedrijf of organisatie met meer dan 660 liter afval per week of een bedrijfsoppervlakte groter dan 100 m²? Dan moet u uw afvalstromen scheiden.

Voor een grotere onderneming wordt ook het afval van een deel-vestiging bij het totaal opgeteld. Voor een kleinere onderneming gelden soepelere regels. Wilt u weten of uw afvalmanagement voldoet? In een paar simpele stappen kunt u dit zelf bekijken.

Doe de check

Doe de check om te zien wat er voor u verandert

Bent u geen klant van GP Groot?
We geven u toch graag een goed advies

U heeft al jaren een rolcontainer van een afvalinzamelaar staan voor uw restafval. In het laatste jaar zijn jullie flink gegroeid qua medewerkers én heeft u een nieuwe vestiging geopend.
Tijd om ook naar uw afvalmanagement te kijken. Voldoet u aan de regels? Welke materiaalstromen heeft u? En welke oplossingen zijn er om deze stromen gescheiden in te zamelen? Wij denken graag met u mee!

Ik wil een adviesgesprek
U bent al klant bij GP Groot
Laten we samen kijken wat u moet veranderen

Nieuwe ontwikkelingen, uitbreidingen of innovaties in uw bedrijf kunnen gevolgen hebben voor uw afvalmanagement. De overheid stelt steeds meer eisen aan het gescheiden inzamelen van afval, vooral aan ondernemingen met een bedrijfsoppervlakte van meer dan 100m2.
Welke regels gelden voor u? Welke materiaalstromen kunnen we apart gaan inzamelen? En welke oplossingen hebben we hiervoor? Want we nemen u als relatie graag alle zorgen uit handen.

Ik wil een adviesgesprek
GP Groot, een veelzijdige organisatie
Vier bedrijfsonderdelen, één doel

Met zo’n 1.000 collega’s werken we in vier marktsegmenten: inzameling, recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering.

De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar we werken allemaal samen aan hetzelfde doel: een circulaire, energie neutrale en klimaatbestendige toekomst. We zijn vooral actief in Noord- en West Nederland. Dat maakt ons een echte regionale dienstverlener. Van particulieren tot bedrijven, van mkb’er tot industrie: niemand is te groot of klein voor GP Groot. Zo voelen we dat.

Toekomst en ontwikkelingen bedrijfsafval

GP Groot zet zich in voor duurzame oplossingen en volgt de marktontwikkelingen op de voet waardoor wij in staat zijn om deze kennis te vertalen naar uw dienstverlening en productie, maar vooral naar een praktische oplossing. Wilt u toekomstige ontwikkelingen blijven volgen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meldt u zich dan nu aan voor Grootbeeld!

  • VoornaamAchternaam

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 00 00

Container huren Direct contact