Afgelopen zaterdag GP Groot en Le Champion hebben bekend gemaakt dat zij hun partnership verlengen. Al sinds eind jaren negentig is er een intensieve samenwerking tussen de sportevenementenorganisatie en het Alkmaarse afvalbedrijf met als voornaamste doel het circulair verwerken van evenementenafval.

GP Groot heeft zich ook voor de komende drie jaar als partner verbonden aan Le Champion. Afgelopen zaterdag tijdens het wandelevenement Fjoertoer Egmond tekenden Wim Horeman, directeur GP Groot inzameling en recycling (r. op de foto), en Cees Pronk, directeur Le Champion evenementen en sponsoring, een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. GP Groot zal jaarlijks bij elf sportevenementen van Le Champion in Noord-Holland het afval inzamelen, afvoeren en verwerken.

Evenementen
De speciaal door GP Groot ontwikkelde evenementencontainers, opruimdoeltjes en overige inzamelmiddelen zullen aanwezig zijn tijdens AGU Egmond-Pier-Egmond, de NN Egmond Halve Marathon, Egmond Wandel Marathon tegen reuma, Groet uit Schoorl Run, Ronde van Noord-Holland, Fiets4Daagse Hoorn, Alkmaar City Run by night, Plus Wandel4daagse Alkmaar, Fiets4Daagse Alkmaar, Oer-IJ Expeditie en Fjoertoer Egmond. Daarmee wordt op jaarbasis het afval van ruim 80.000 deelnemers ingezameld en verwerkt.

Perfecte partner
Wim Horeman: “GP Groot is al jarenlang een trouwe partner van Le Champion; wij dragen Le Champion een warm hart toe. Wij ondersteunen bij elf evenementen van Le Champion in Noord-Holland met het op duurzame wijze inzamelen en verwerken van het evenementenafval. Daarnaast doen ook veel van onze personeelsleden mee aan de sportactiviteiten van Le Champion. Dit jaar hebben we – naast onze vertrouwde drie teams – zelfs een ploeg met fanatieke jonge renners uit de landelijke wegcompetitie samengesteld voor AGU Egmond-Pier-Egmond in januari 2019!”

Le Champion is trots op de verlenging van het partnership. “Tijdens de Fjoertoer Egmond liepen er ruim 10.000 wandelaars mee. Een goede afvalinzameling is daarom een must. Wij hebben – net als GP Groot – duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zijn blij dat we de afvalverwerking op zo’n verantwoord mogelijke manier kunnen organiseren. Met GP Groot hebben we daarin een perfecte partner. Met het startschot bij Fjoertoer Egmond door Wim Horeman is er een nieuwe duurzame periode tussen Le Champion en GP Groot ingeluid”, aldus Cees Pronk.