In 2020 is meer dan ooit gebleken dat we goed voor onszelf, elkaar en de wereld moeten zorgen. Het nieuwe jaar is een periode van terugblikken en vooruitkijken. En omdat wij ook graag nadenken over hoe we dingen beter kunnen doen, delen we graag onze goede voornemens en ontwikkelingen met je.

Wagenpark
In 2021 gaat GP Groot haar wagenpark nog meer elektrisch laten rijden. Met elektrisch rijden wordt de CO2-uitstoot tot wel 40% verminderd. Dat zorgt voor minder luchtvervuiling, waardoor de broeikasgassen afnemen.

NXT
Onder het merk NXT leveren we nieuwe brandstoffen en energieoplossingen die bijdragen aan de verduurzaming van mobiliteit. Zo biedt NXT duurzame varianten van brandstoffen aan, zoals LNG en HVO.

LNG is vloeibaar aardgas en leidt, vergeleken met diesel, tot een CO2-uitstoot reductie van zo’n 15%. Bovendien komt er bij de verbranding van LNG geen fijnstof of zwaveldioxide vrij.

HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’ en is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. Deze diesel brandstof is qua chemische samenstelling vergelijkbaar met traditionele diesel, waardoor het niet nodig is motoren te vervangen.

Circulair slopen
GP Groot sloopwerken en saneringen heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het zogeheten ‘circulair slopen’. Bij het afbreken van gebouwen komen talloze waardevolle materiaalstromen vrij die nog prima hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo voorkom je dat je nieuwe producten moet aanschaffen, wat de CO2-uitstoot reduceert. In 2050 moet Nederland CO2-neutraal en 100% circulair zijn en dat is precies waar we als GP Groot ons dienstenpakket op afstemmen.

StoneCycling en GP Groot
Samen met StoneCycling introduceert GP Groot gerecyclede gevelstenen. Bij het slopen van gebouwen komen dakpannen, gevelstenen en sanitair vrij dat wordt ingezet voor het produceren van nieuwe gevelstenen. Bij GP Groot zien we afval als grondstof en samen met StoneCycling zijn we de uitdaging aangegaan om een hoogwaardig product te maken uit deze materiaalstroom. Een mooie samenwerking die ook in 2021 nieuwe kansen biedt.

Ook in 2021 heeft GP Groot mooie plannen op de agenda staan die bijdragen aan een volledig circulaire economie. Want dat is waar we naartoe moeten. Weet je niet goed hoe je hier zelf mee moet starten? Wij helpen je graag! Circulair ondernemen hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Neem gerust contact met ons op om samen te kijken naar een passende oplossing.

Let’s talk! Wat zijn jouw goede, duurzame voornemens voor 2021?