GP Groot levert Neste MY Renewable Diesel als duurzaam alternatief voor fossiele diesel.

De fossielvrije diesel van Neste, Neste MY Renewable Diesel™, is nu ook verkrijgbaar voor levering in thuistanks en op tankstations van GP Groot brandstoffen en oliehandel en diens zusteronderneming Calpam. Neste MY Renewable Diesel is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en wordt geproduceerd op basis van 100% hernieuwbare grondstoffen. Het is een innovatie die de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verlaagt: tot 90% minder in vergelijking met traditionele fossiele diesel.

Het bijzondere aan Neste MY Renewable Diesel is dat de hernieuwbare brandstof een volwaardige dieselvervanger is. De chemische samenstelling is nagenoeg gelijk aan die van fossiele diesel. Alle dieselmotoren, ongeacht de leeftijd, draaien er probleemloos op. Er zijn geen technische aanpassingen nodig.

Door de samenwerking tussen Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare brandstoffen en verkozen tot de derde meest duurzame onderneming ter wereld, en GP Groot is Neste MY Renewable Diesel nu nog beter beschikbaar in Nederland. Hierdoor worden steeds meer Nederlandse bedrijven en overheden voorzien in de sterk toegenomen vraag naar deze betrouwbare, duurzame dieselbrandstof. Op dit moment wordt Neste MY Renewable Diesel al op 8 tankstations van GP Groot verkocht, binnenkort wordt dit aantal met 4 nieuwe verkooppunten uitgebreid.

Samenwerking
Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel, over de samenwerking: “GP Groot heeft als doel om haar klanten te helpen circulair te ondernemen en de energietransitie te maken. Met Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de milieu- en klimaatprestaties van het bestaande wagenpark direct en significant verbeteren. Omdat de brandstof geen FAME-biodiesel bevat behoren houdbaarheids- en kwaliteitsproblemen tot het verleden. Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Neste en zien de verkoop van Neste MY Renewable Diesel op onze tankstations en onze landhandel als een belangrijke stap naar emissievrije mobiliteit. Ons eigen wagenpark rijdt op Neste MY Renewable Diesel en inmiddels zijn ook een aantal gerenommeerde bedrijven en overheden in ons klantenbestand naar de fossielvrije diesel overgestapt.”

Neste MY Renewable Diesel
“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking met distributiepartner GP Groot. Zij zijn een betrouwbare partner met een groot bereik binnen de Nederlandse markt,” legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit. Dieselrijders kunnen Neste MY Renewable Diesel per direct tanken bij een groeiend aantal GP Groot tankstations, het product is ook beschikbaar voor levering in thuistankinstallaties. Op deze manier kunnen zowel zakelijke als particuliere dieselrijders op eenvoudige wijze zorgen voor een sterke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en een verbetering van de lokale luchtkwaliteit.

GP Groot
GP Groot brandstoffen en oliehandel is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen, exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Met de merkconcepten Total, Texaco, Argos en NXT worden zo’n 60 bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd. GP Groot brandstoffen en oliehandel is gevestigd in Heiloo en Gorinchem (GP Groot Calpam). Het bedrijf is naast GP Groot inzameling, GP Groot recycling en GP Groot infra en engineering één van de bedrijfsonderdelen van GP Groot. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met bijna 1.000 medewerkers. De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: samen werken aan een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.

Lees meer op: www.gpgrootbrandstoffen.nl

Neste
Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) creëert duurzame oplossingen voor de transport- en zakelijke sector en voor consumenten. Met het brede assortiment van hernieuwbare producten kunnen klanten de uitstoot naar het klimaat verminderen. Neste is ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel uit afval- en reststoffen, en introduceert ook hernieuwbare oplossingen aan de luchtvaart- en plasticindustrie. Tevens is Neste een technologisch geavanceerde raffinadeur van hoogwaardige olieproducten. Het Finse bedrijf wil een betrouwbare partner zijn met gewaardeerde expertise op het gebied van onderzoek en duurzame activiteiten. In 2019 bedroeg de omzet van Neste 15,8 miljard euro. In 2020 werd Neste derde op de Global 100-lijst van de meest duurzame bedrijven ter wereld.

Lees meer op: www.neste.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Talsma, directeur GP Groot brandstoffen en oliehandel, p.talsma@gpgroot.nl