GP Groot energie heeft deze week de omkleuring van de eerste 3 Texaco tankstations naar het merk Total afgerond. De komende periode zullen nog eens 14 Texaco tankstations volgen waardoor het aantal GP Groot tankstations onder de Total-vlag uitkomt op 17 stuks.

GP Groot voert sinds de jaren 70 het Texaco-merk. Door de wijzigingen in het merkenbeleid van EG Group, de merkhouder van Texaco en Firezone, heeft GP Groot haar strategie voor wat betreft de merkvoering van haar tankstations onder de loep genomen. Pieter Talsma, directeur van GP Groot energie hierover: “Door de focus van EG op het merk Esso raakten de door ons gevoerde merken Texaco en Firezone steeds meer op de achtergrond. Omdat GP Groot een groeistrategie heeft vinden we het belangrijk te beschikken over aantrekkelijke, actieve merken die een verdere groei mede mogelijk maken. We hebben met diverse partijen gesproken en hebben voor wat betreft onze bemande tankstations gekozen voor het merk Total en voor onze onbemande tankstations voor het merk Argos.”

Total, een absoluut A-merk

Talsma: “Voor de 17 bemande locaties waren we op zoek naar een absoluut A-merk dat ook actief is op het gebied van alternatieve brandstoffen. Daarnaast was het onze wens samen te werken met een merk dat beschikt over een tankpas die zowel nationaal als internationaal en op veel A-locaties geaccepteerd wordt en interessante aanvullende diensten biedt. Total voldoet volledig aan dit profiel en sluit qua ambities en manier van werken zeer goed aan bij GP Groot.”

Café Bonjour en Great2Go

De Texaco verkooppunten Egmond, Hippolytushoef en Vennewater hebben de primeur en zijn afgelopen weken omgekleurd naar Total. Talsma: “We grijpen deze verandering ook aan om onze shops op te waarderen. De kleine tot middelgrote Total locaties worden voorzien van ons eigen Great2Go shop- en foodconcept. De grotere Total locaties krijgen een Café Bonjour die uit verschillende Cosie-modules van Total worden samengesteld. De wasgelegenheden van de locaties met een Great2Go-shop worden voorzien van onze eigen GreatCarwash-uitstraling. De wasgelegenheden op locaties met Totals Café Bonjour krijgen de Total Wash-uitstraling”.

Omkleuring naar Total medio augustus afgerond

Na de eerste 3 GP Groot Total tankstations volgen de komende weken de 14 overige tankstations. Omdat voor een aantal shops zoals die van Total Vennewater, bouwkundige ingrepen nodig zijn volgt de oplevering en omkleuring van die shops en carwashes enkele weken na de omkleuring van het voorterrein.

Openingsacties

Van maandag 17 tot en met zondag 30 augustus wordt de omkleuring van de Total verkooppunten luister bijgezet met een openingsactie. Tijdens deze actieperiode maakt elke klant, op elke locatie en met iedere tankbeurt kans op leuke prijzen. Van een tanktegoed of waspas tot een nieuwe fiets naar keuze.

Over GP Groot energie

GP Groot energie is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen, exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Met de merkconcepten Argos, Total, NXT en Texaco  worden bijna 60 bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd. GP Groot energie is naast GP Groot inzameling, GP Groot recycling en GP Groot infra en engineering één van de bedrijfsonderdelen van GP Groot groep. Sinds 1917 groeide het familiebedrijf uit tot een onderneming met meer dan 950 medewerkers. De activiteiten binnen de GP Groot groep lijken heel divers, maar hebben één streven gemeen: samen werken aan een circulaire, energie neutrale en klimaatbestendige toekomst.