De sneeuw zorgt in bijna het hele land voor overlast. Wij doen ons uiterste best om de inzameling van het afval via de reguliere planning uit te voeren. Daartoe hebben wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Het kan echter gebeuren dat er ledigingen niet doorgaan of dat we vertraging oplopen. Via deze pagina houden wij u op de hoogte.

Update 9 februari 2021, 14.00 uur

Wij voeren, voor zover dat mogelijk is, onze reguliere inzameling uit. Het inzamelen van afval verloopt op sommige plekken nog afwijkend dan u van ons gewend bent, vanwege de begaanbaarheid van bepaalde wegen.

Voor de papier/karton containers hebben wij een overzicht van eventuele inhaaldagen, deze vindt u hier.

Update 8 februari 2021, 15.00 uur
Veel wegen in ons land zijn nog steeds onbereikbaar of onbegaanbaar. Hierdoor zijn wij helaas genoodzaakt om onze dienstverlening te beperken. Afhankelijk van de situatie per gebied kunnen we bepalen wat mogelijk is, ook omwille van de veiligheid van onze medewerkers. Wilt u onze chauffeurs helpen door uw bak voor inzameling buiten aan de weg te zetten?

Is uw papier/karton container maandag 8 februari niet geledigd, bekijk dan hier wanneer wij deze komen inhalen.

Dinsdag 9 februari starten wij, voor zover mogelijk, met uitvoeren van ledigingen vanaf 8.00 uur.

Hoe kunt u voorkomen dat het afval vastvriest?

Met stevige vorst kan het voorkomen dat het afval (deels) vastvriest in uw container en blijft zitten tijdens het legen. Enkele tips om vastgevroren afval te voorkomen:

  • Plaats uw pmd- en gft-container uit de wind en leg krantenpapier of zaagsel onderin de container.
  • Gooi zo min mogelijk nat afval in de gft- en pmd-container: laat uw afval zoveel mogelijk uitlekken.