Apart banden inzamelen bij tweewielerbedrijven

Veel tweewielerbedrijven gooien oude scooter-, brommer- en fietsbanden bij het bedrijfsafval. Maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Daarom schiet GP Groot te hulp met speciale branchepakketten voor fiets- en scooterzaken.

Veel ondernemers in de tweewielerbranche zijn best bereid om banden gescheiden in te zamelen, maar ze weten vaak niet hoe ze dat moeten aanleveren. In veel gevallen belandt deze afvalstroom daarom ‘gewoon’ tussen het reguliere bedrijfsafval. Dat maakt de verwerking kostbaarder en allerminst duurzaam en circulair. GP Groot komt met een alternatief en helpt ondernemers om het probleem bij de bron aan te pakken.

Max Groot

“Banden worden in het bedrijfsafval niet geaccepteerd, maar een goed alternatief ontbrak tot op heden. Daarom komen we met speciale branchepakketten, zodat er aparte afvalstromen kunnen ontstaan. Wij zorgen ervoor dat deze materialen gescheiden worden ingezameld en weer verwerkt kunnen worden tot nieuwe grondstof.”

Max Groot, Accountmanager GP Groot inzameling

Max Groot, Accountmanager GP Groot inzameling

Speciale container om banden in te zamelen

“Op deze manier komen we ondernemers tegemoet met een duurzame en verantwoorde oplossing. We bieden verschillende inzamelopties, afhankelijk van de situatie ter plekke”, vervolgt Groot. “In de meeste gevallen plaatsen we een speciale rolcontainer of gaascontainer, beide makkelijk in gebruik. Hiermee worden oude banden apart ingezameld en door ons na inzameling gereed gemaakt voor hergebruik. De granulaat die ervan gemaakt wordt, kan worden gebruikt voor de productie van onder meer rubberen tegels. Wij zijn nog op zoek naar meer mogelijkheden voor dit afval. Het zou namelijk mooi zijn als we op termijn nog meer met het materiaal kunnen doen, zeker als de stroom verder gaat toenemen.”

Kijken naar de toekomst

Inmiddels doen er zo’n 20 tweewielerzaken mee aan het project. Ed Bosman, eigenaar van Scootercentrum Hoofddorp doet sinds de start mee: “We snappen dat je banden niet in het afval wilt hebben, dus moeten we als branche onze verantwoordelijkheid nemen. Ja, het kost extra geld, maar we kijken ook naar de toekomst. En daarbij hoort ook het bewust omgaan met ons afval. Dat doen we thuis al, dus is het logisch dat je daar bedrijfsmatig ook zo mee omgaat. Het is bovendien een positief signaal naar onze klanten. We moeten het samen doen. Daarom zijn we blij met de hulp van GP Groot.”

Max Groot

Interesse in ons branchepakket?

Neem contact op met Max Groot:
verkoop@gpgroot.nl | 088 - 472 12 00