Van afval naar
grondstoffen

GP Groot
Samen meer waarde creƫren.

De divisie inzameling en recycling zorgt met innovatieve en duurzame logistieke systemen voor het inzamelen, sorteren en recyclen van afval, of het direct verwerken tot eindproduct. Dit doen we voor uiteenlopende opdrachtgevers: van fietsenmakers tot ziekenhuizen, en van bouwbedrijven tot supermarkten en gemeenten.

Bundeling van bedrijven

Verschillende gespecialiseerde bedrijven - actief in het westen en noorden van Nederland - vormen samen de divisie inzameling en recycling. Zo kunnen we onze klanten oplossingen bieden voor specifieke behoeften op afvalgebied: van gescheiden inzameling tot archiefvernietiging.

Recycling van afvalstromen

Binnen onze dochteronderneming Sortiva is alle expertise gebundeld voor het sorteren en recyclen van afvalstromen tot hoogwaardige grondstoffen, bouwmaterialen en zelfs biobrandstoffen. Voor bedrijven, particulieren en gemeenten verwerken we grof huishoudelijk afval, hout, puin, groenafval, grond, papier, karton en kunststoffen. Belangrijk is ook het bouwafval en sloopafval dat we voor aannemers verwerken. Unieke sorteerinstallaties ondersteunen deze processen. En dat op een verantwoorde, milieubewuste manier, waaraan een duurzame bedrijfsvoering ten grondslag ligt.