Nationale Boomfeestdag 2016

16 maart 2016 Nationale Boomfeestdag 2016 Zoom

Op deze prachtige zonnige dag wordt vandaag de Nationale Boomfeestdag gehouden. Deze organisatie heeft gezorgd dat er in de laatste 55 jaar meer dan tien miljoen bomen zijn geplant op de Nationale Boomfeestdag, ofwel ruim 4000 voetbalvelden: een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie!

 

Reisswolf Nederland heeft vorig jaar oktober met haar landelijke actie ‘Nationale Snipperdag’ de Stichting Boomfeestdag een donatie verstrekt. Deze donatie was mogelijk omdat op die dag bedrijven, overheid en particulieren hun vertrouwelijk papier en archief gratis kon laten vernietigen. Van de totaal opbrengst (112.000 kilo!) werd een bedrag van € 3250,- overgemaakt naar de stichting.

 

Het geldbedrag dat Stichting Nationale Boomfeestdag heeft ontvangen, wordt deze dag gebruikt voor de scholing van kinderen uit groep 6 en 7. Vandaag leren zij tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag over het belang van het milieu en wat zij hieraan kunnen bijdragen.

 

Ook dit jaar wordt er door Reisswolf Nederland weer de nationale Snipperdag georganiseerd. Zet de datum vast in de agenda: woensdag 5 oktober, Spoorstraat 5 in Wognum, 10.00 tot 13.00 uur

 

Reisswolf Randstad, onderdeel van GP Groot, is partner van een van de vier Reisswolf Nederland bedrijven.

Delen