NXT

Hét concept voor minder
milieubelastende mobiliteit

Door uitdagingen op het gebied van klimaat en luchtkwaliteit groeit de vraag naar minder milieubelastende mobiliteit. Er zijn goede alternatieven voor benzine en diesel beschikbaar, de verkrijgbaarheid ervan is echter nog niet optimaal.

NXT is een merk met toekomst. Het is gericht op minder milieubelastende mobiliteit en het vergroten van de verkrijgbaarheid van alternatieve brandstoffen. Het aanbod van producten en diensten past zich aan op de veranderende energiebehoefte van de klanten en houdt rekening met het milieu. De merkwaarden zijn leidend in de ontwikkeling van alle NXT-producten en de wijze waarop deze worden uitgedragen in de beleving op locatie en in de on- en offline communicatie.

NXT merkwaarden

  • NXT Toekomstgericht 
  • NXT Onderscheidend
  • NXT Duurzaam
  •  NXT Ondernemend

 NXT heeft een duurzaam karakter, dat tot uiting komt in de aangeboden brandstoffen, waaronder:

  • Verbeterde versies van conventionele brandsto­ffen, zoals HVO en GTL
  • Relatief nieuwe gasvormige brandsto­ffen, zoals LNG en waterstof
  • Snellaadoplossingen voor elektrische voertuigen

NXT Charge

Het aantal elektrische auto’s neemt toe, ze krijgen een steeds groter bereik en door innovaties kost het opladen steeds minder tijd. Met een snellader kan de accu van een elektrische auto binnen 5 - 20 minuten tot 80% worden opgeladen. 

NXT LNG

Liquified Natural Gas (LNG) is vloeibaar aardgas dat geschikt is als brandstof voor zwaar- en langeafstandstransport. LNG komt ook beschikbaar in de duurzame variant LBG (Liquified Biogas). Voordelen van LNG zijn de lage uitstoot van lokale emissies en de grote actieradius. Rijden op LNG is kiezen voor duurzaam transport. In 2017 opende GP Groot het eerste NXT LNG verkooppunt in Alkmaar.

NXT Hydrogen

Een deel van de volgende generatie auto’s rijdt op waterstof. Waterstof wordt in een brandstofcel omgezet in elektriciteit. Het enige restproduct is waterdamp. In 2020 opent GP Groot brandstoff­en en oliehandel de eerste twee locaties waar groene waterstof uit windenergie kan worden getankt. Hiermee komt 100% klimaatneutrale brandstof binnen ieders bereik.

Hét NXT tankstationconcept heeft een onderscheidende, futuristische uitstraling. Bovendien is het tankstation schaalbaar door de modulaire luifels, waardoor het aanbod van brandstoffen eenvoudig kan worden aangepast op de regionale vraag. Dat maakt het NXT-station het 'tankstation van de toekomst'. Kijk ook op NXT Mobility.