Organisch afval

Wat is organisch afval?

Tuinafval en plantsoenafval is organisch afval dat vrijkomt bij onderhouds- en snoeiwerkzaamheden van openbaar en particulier groen.

Om het organische afval weer een tweede leven te geven als nieuwe toepassing wordt het verkleind tot een fijne fractie. Het verkleinde organische afval wordt op ruggen gelegd, bevochtigd en regelmatig belucht door het omzetten van de ruggen. Tijdens dit proces worden gemiddelde temperaturen bereikt van circa 70 °C . Uiteindelijk wordt door middel van afzeving een hoogwaardige compost verkregen.

Organisch afval containers

Organisch afval wordt met de volgende containersoorten ingezameld. GP Groot beschikt over de volgende containers die geschikt zijn voor het inzamelen van organisch afval:

Tip: de containers tot en met 6m3 passen op een parkeerplaats.      

Meer informatie

Wilt u meer informatie over inzamelmiddelen voor organisch afval? Neem dan contact op met de klantenservice of laat u terugbellen. U kunt ook een kijkje nemen op onze pagina 'containers huren'. Daar vindt u alle informatie over het huren van een container.

      

Groenafval afvoeren? Huur een afzetcontainer via de webshop of bel 088 - 472 12 34

 

 

 
 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over inzamelmiddelen voor organisch afval? Neem dan contact op met de klantenservice of laat u terugbellen.