Folie

GP Groot stimuleert het gescheiden afvoeren van folies. Dit doen we omdat het u een snelle besparing oplevert en omdat het goed recyclebaar materiaal is. Kortom met folie scheiding bij de bron valt veel te winnen. 

De meest voorkomende foliesoort is LPDE. Deze foliesoort wordt vaak gebruikt als verpakkings- of afdekmateriaal. Kenmerkend voor deze folie is het volumineuze karakter. Het neemt veel ruimte in. Vooral wanneer het in de restafvalcontainer wordt gedeponeerd kunnen afvalkosten snel oplopen.

Inzamelmiddelen voor gescheiden inzameling van folie

Folie wordt met de volgende containersoorten ingezameld:

  • foliezakhouder
  • perscontainer                                                                                                    

Wat mag er wel in de foliezakhouder?

In de foliezak mogen alle zachte schone (rekbare) folies, al dan niet gekleurd, worden gegooid. Dit betreft plastic tasjes en folies als wikkel-, opvul-, noppen- en krimpfolie.

Wat mag er niet in de foliezakhouder?

Vervuilde folies met vreemde en/of schadelijke sto en en dekzeilen mogen niet in de foliezak gegooid worden. Materialen zoals stickerpapier, wokkels, rubber handschoenen, foam en tie wraps mogen eveneens niet in de zak. Sommige materialen kunnen apart ingezameld worden. Heeft u veel afval van één of meerdere materialen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk hier ons productblad folie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over inzamelmiddelen voor folie? Neem dan contact op met de klantenservice of laat u terugbellen.


Folie inzamelen? 
Vraag meer informatie aan 
of bel met 088 - 472 12 34